Un aghiotant de-al lui Bodo, locotenentul lui Geo Buruiană, a fost extrădat din Grecia, unde s-a apucat de proxenetism

Azi – noaptea, polițiștii suceveni au reușit să pună în aplicare mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Suceava, la data de 15 noiembrie 2016, pe numele lui Dumitru Roger Florea (27 de ani), din municipiul Suceava, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, în modalitatea aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup și trafic de persoane.

Individul a fost extrădat și preluat din Grecia de o escortă și predat pe Aeroportul Otopeni, unui echipaj din cadrul IPJ Suceava, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției sucevene.

Astăzi, Dumitru Roger Florea va fi prezentat la Tribunalul Suceava, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă. Acesta era dat în urmărire națională și internațională.

În urmă cu doi ani de zile, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Ploieşti au făcut 19 percheziţii domiciliare, din care 14 pe raza judeţului Suceava şi cinci pe raza judeţului Prahova, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea a patru grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au fost aduse la audieri 23 de persoane, 13 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

Ca elemente de specificitate ale activităţilor ilicite desfăşurate, trebuie reţinut în primul rând modalitatea tipică de racolare, practicată de către traficanţi, care au acţionat, după caz, împreună sau separat: găsirea unor minore sau majore aflate în situaţii dificile, cu experienţă de viaţă redusă, prezentau deficienţe mintale uşoare fiind şcolarizate în cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă ,fosta Şcoală Specială, provenite din Centre de Plasament din cadrul DGASPC Suceava sau din familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire şi având o situaţie financiară precară.

Racolarea victimelor s-a făcut prin promisiunea falsă a obţinerii unui loc de muncă bine plătit în străinătate sau prin promisiunea obţinerii unor câştiguri financiare inaccesibile prin alte modalităţi, traficanţii propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute. Victimele acceptau propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau ameninţări verbale sau erau agresate fizic sau moral.

De asemenea pentru a întări convingerea victimelor, traficanţii au adoptat metoda „loverboy” folosindu-se de ataşamentul emoţional al acestora pentru a le determina sau a le obliga să se prostitueze în folosul lor.

În cadrul dosarului penal au fost depistate patru grupări infracţionale organizate, unii sau unul dintre membrii acestorafiind legătura cu celelalte, care au acţionat pentru diferite intervale de timp, în scopul exploatării sexuale a unei singure victime sau a mai multora.

Unul dintre grupurile a fost iniţiat şi constituit din cursul anului 2014 de către Florin – Cristi Hărătău (33 de ani, Ciprian Gînga zis Chelu sau Piciu (30 de ani) şi Daniel Fandache zis Iani (38 de ani), ulterior în cursul lunii iunie 2015, a aderat şi Dumitru – Roger Florea, în scopul exploatării sexuale prin obligare sau determinare la practicarea prostituţiei pe relaţia municipiului Suceava – localitatea Atena din Grecia.

În perioada anului 2014 – ianuarie 2016, membrii grupului infracţional organizat au acţionat în mod coordonat şi cu roluri bine stabilite în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, desfăşurând activităţi de recrutare, transferare, transportare, adăpostire sau primire de persoane în scopul exploatării sexuale prin obligare la practicarea prostituţiei în bordeluri din localitatea Atena.

Rolul lui Gînga, Hărătău şi Florea în cadrul reţelei a fost acela de a le recruta împreună sau separat prin promisiuni false privind găsirea unui loc de muncă bine plătit în Grecia sau prin constrângere realizată prin lovire sau întrebuinţarea de ameninţări cu acte de violenţă şi ulterior să le transporte cu diferite autocare pe victimele H. A., de 17 ani,  B.M.C., de 21 ani, P. M., de 22 ani şi R. A.M., de 21 ani.

La rândul său rolul lui Daniel Fandache a fost de a le prelua în localitatea Atena din Grecia şi adăposti şi exploata sexual prin obligare la practicarea prostituţiei în bordeluri, iar banii astfel obţinuţi să fie împărţiţi între cei trei.

Dumitru Roger Florea a fost implicat în bătaia de la „4 mese”

La data de 22 mai 2013, în jurul orelor 13.40, Poliţia a fost sesizată prin 112 de către administratorul unui bar de pe strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava, cum că mai multe persoane provoacă un scandal.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că la ora 13.30, în faţa unui bar din cartierul Obcine, au oprit două maşini din care au coborât mai mulţi indivizi cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, înarmaţi cu bâte şi topoare.

Aceştia au mers pe terasa localului unde la o masă se aflau Nicolae M. (38 de ani), Dominic D. (41 de ani) şi Ionuţ B. (36 de ani), toţi din municipiul Suceava, pe care i-au lovit folosind obiectele pe care le aveau asupra lor. Agresiunea a durat circa două minute, după care agresorii s-au urcat în maşinile cu care au venit şi au fugit de la faţa locului.

În bar, în momentul producerii incidentului, se aflau încă patru clienţi care au părăsit în grabă localul şi gestionara care l-a anunţat pe administrator.

În urma agresiunii Dominic D. a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu „policontuzionat prin agresiune, TCC cu pierdere cunoştinţă, contuzie cot drept, posibil fractură gambă dreaptă, în investigaţii”. Celelalte două victime au suferit şi ele mai multe răni însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe terasa localului au fost distruse un geam termopan, o veioză, un scaun şi o masă.

Ca urmare a activităţilor investigativ – operative şi de cercetare penală întreprinse de poliţişti au fost obţinute date şi informaţii cu privire la identitatea agresorilor şi locaţiile în care aceştia se ascund, sustrăgându-se urmăririi penale.

Astfel, la data de 26 mai 2013, Judecătoria Suceava a emis autorizaţia de percheziţie asupra unei case din satul Antoceni, comuna Forăşti, unde existau indicii că s-ar ascunde patru dintre suspecţi. Poliţiştii i-au găsit la acea locaţie pe Vasile Solomon (25 de ani), Alexandru Hrişcă (21 de ani), Dumitru Roger Florea (22 de ani) şi Ștefan Chiriac (27 de ani_, toţi din municipiul Suceava.

Totodată au mai fost găsite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv telefoane mobile, cuţite, topoare. Oamenii legii, l-au depistat de asemenea în urma activităţilor întreprinse, pe raza municipiul Paşcani, pe Dumitru Sorin Solomon poreclit Bodo (32 de ani), din municipiul Suceava. În urma altor două percheziţii efectuate în localităţile Molid şi Moldoviţa au fost prinşi Aurelian Berar (28 de ani), din Molid – Vama şi Cătălin Mihălescu (37 de ani), din Moldoviţa.

Adauga comentariu