Un analfabet cu patru clase, devenit șofer cu ajutorul „fabricii de permise de la Suceava”, a ajuns pe mâna DNA Suceava

Un bărbat din satul Gulia care aparține de orașul Dolhasca a fost ridicat de procurorii de la DNA – Serviciul Teritorial Suceava, la începutul săptămânii trecute, fiind pus sub acuzare pentru dare de mită, în dosarul de corupție de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava, se arată în Monitorul de Suceava. Cazul acestuia este unul din cele mai interesant pentru că, din informațiile sursei citate, este vorba de un posesor de permis de conducere care nu știe să scrie și nici la citit nu prea se descurcă. Inclusiv în fața anchetatorilor individul nu s-a descurcat deloc la scris și foarte puțin la citit.

La data de 19 ianuarie 2021, Dumitru C. (39 de ani) a fost reținut pentru 24 de ore în arestul poliției județene, după care, la data de 20 ianuarie 2021, a fost plasat sub control judiciar.

Bărbatul din Gulia - Dolhasca are absolvite patru clase, făcute însă nu la timpul lor, ci ulterior, cu ajutorul unei fundații umanitare. Se pare că bărbatul nu a recunoscut că a dat bani pentru a obține permisul de conducere, ancheta fiind în plină desfășurare în acest sens.

De remarcat că procurorii de la DNA adună tot mai multe cazuri de astfel de posesori de permise de conducere obținute pe șpagă. Pe lângă faptul că cei în cauză sunt și ei puși sub acuzare, principalul scop al anchetei este de a se aduna cât mai multe din cazurile de corupție ale celor care erau polițiști-examinatori, pentru completarea probatoriului față de cei care au fost capii acestei afaceri din care se adunau sume amețitoare. Efectul cel mai nociv al acestei corupții este că indivizi care nu aveau ce căuta vreodată la volan au ajuns să conducă mașini pe drumurile publice. Se poate presupune că această „fabrică de permise” are pe conștiință cel puțin câțiva dintre mulți decedați anual din accidentele din județul nostru. De altfel, mergând pe fir, este posibil ca ancheta să ajungă și la posesori de permise luate pe șpagă care ulterior au provocat accidente grave.

sursa material: monitorulsv.ro

sursa foto: gazetaromaneasca.com

 

Adauga comentariu