Un angajat de la Centrul de Recuperare și Reabilitare „O nouă șansă” Todirești este cercetat penal după ce a infectat cu coronavirus trei beneficiari ai căminului

Ieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată o plângere penală formulată de un angajat al DGASPC Suceava, cu privire la faptul că un alt angajat al DGASPC Suceava nu a respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul Centrului de Abilitare şi Reabilitare „O nouă şansă” Todireşti.

Astfel, prin acţiunile sale, acesta a pus în pericol sănătatea beneficiarilor centrului rezidenţial, rezultând infectarea unui număr de trei beneficiari ai centrului, aceştia fiind testaţi pozitiv la testul COVID-19 efectuat de către DSP Suceava.

Cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga comentariu