Un ansamblu rezidențial cu aproape 2.000 de apartamente va fi construit în locul Fabricii de Sticlă și a terenurilor din zonă. O fabrică de papuci și controversatul om de afaceri Ilie Carabulea sunt în spatele proiectului

Un nou ansamblu rezidențial extrem de vast începe să prindă contur în municipiul Suceava, pe strada Traian Vuia, în zona fostei Fabrici de Sticlă. SC Grazie Mille SRL și SC Tasa Invest Imobilitare SRL doresc să construiască un ansamblu rezidențial format din locuințe colective, spații comerciale, spații pentru servicii și birouri, locuri de parcare, sistematizare verticală, spații verzi, racorduri/branșamente, pe teren proprietate privată în suprafață totală de 69.957 mp.

La data de 14 mai 2021, Primăria municipiului Suceava a emis certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării PUZ-ului aferent acestui proiectului Ansamblul Rezidențial Fabrica de Sticlă – Ițcani.

Concret, ansamblul rezidențial va fi construit pe o parcelă de 28.944 mp deținută de SC Tasa SA Suceava și o parcelă de 41.013 mp deținută de SC Grazie Mille SRL Suceava.

Conform proiectului, numărul de apartamente propus este de aproximativ 2.000, regimul maximum de înălțime este de S+P+8E, înălțimea maximă fiind de 29 de metri, numărul locurilor de parcare supraterane este de minimum 262, iar numărul locurilor de parcare subterane de minimum 2.000. De asemenea, vor fi amenajate spații verzi și spații de joacă și relaxare.

În interiorul Ansamblului Rezidențial Fabrica de Sticlă – Ițcani vor fi construite 13 blocuri, patru cu opt etaje, șapte cu șapte etaje, unul cu patru etaje și unul cu un singur etaj.

SC Grazie Mille SRL este o fabrică de încălțăminte din Vicovu de Sus. Asociații firmei sunt Liliana Ionela Plămadă, Liviu Roman și Dan Florin Andronic, ultimul fiind și administratorul societății. În anul 2020, firma din Vicovu de Sus a avut o cifră de afaceri de 680.633 de lei, un profit net de – 156.216 lei, datorii de peste două milioane de lei și un număr de 19 angajați.

SC Tasa Invest Imobiliare SRL este o firmă înființată la începutul anului 2020. Societatea este deținută de familia controversatului om de afaceri sibian Ilie Carabulea și este specializată în închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În anul 2020, SC Tasa Invest Imobiliare SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 25.465 de lei, un profit net de 9.190 de lei și a avut un angajat.

Fostul procuror sucevean Dumitru Dîmbu, cercetat într-un dosar întocmit de DNA, este un apropiat de-al lui Ilie Carabulea și nu ar fi străin de această afacere.

Adauga comentariu