Un avion SMURD a adus plasmă de la Arad pentru o asistentă medicală intubată la Terapie Intensivă, în SJU Suceava

Aseară, în jurul orei 21.45, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a aterizat un avion SMURD care a transportat două unități de plasmă de la Arad la Suceava pentru tratamentul unei asistente medicale infectată cu coronavirus. 

Mariana Rodica Petrariu, care este asistentă medicale la Secția Obstretică Ginecologie Rădăuți, se află intubată la secția Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Plasma a fost adusă de la Arad la Suceava după ce fiica asistentei medicale a cerut ajutor peste tot. Strigătul de ajutor a fost auzit de managerul Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi, care a făcut tot ce i-a stat în putință și a reușit să facă posibilă aducerea celor două unități de plasmă.

După ce plasma a ajuns la Suceava, fiica cadrului medical a scris un mesaj pe Facebook prin intermediul căruia le mulțumește celor care au contribuit pentru aducerea plasmei ce-i poate salva  mama.

 „Mulțumesc tuturor oamenilor frumoși care mi-au fost alături, în primul rând domnului Traian Andronachi care a făcut o minune pentru mama mea. Celor de la ISU Suceava care au pus la dispoziție aeronava care să transporte plasma de la Arad către Suceava. Mii de mulțumiri tuturor celor care s-au implicat. Cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Rădăuți care au luptat alături de noi, familia, pentru mama. Cadrelor medicale de la Spitalul Sf. Ioan cel Nou Suceava care în acest moment sunt alături de mama mea și se luptă pentru ea să vină acasă. Vă mulțumesc vouă, tuturor și în special familiei care mi-a fost alături toate aceste zile. Tuturor celor care ați contribuit, cu orice. Mass Mediei, posturilor de televiziune (Antena 3, Digi 24, Adevărul, Suceava Live, Monitorul Suceava) care au difuzat și au făcut cunoscut cazul, mii de mulțumiri. Sper să îmi văd mămica în curând!

‼️‼️‼️ Vă rog să mergeți să donați plasmă dacă îndepliniți condițiile de mai jos, nu contează grupa sanguină sau RH, cuiva îi va fi de folos. Nu uitați că sunt VITALE pentru oamenii care se luptă cu COVID. Salvați vieți! Oamenii infectați cu COVID au nevoie de voi. Îi puteți aduce la familiile lor”, a spus fiica asistentei medicale din Suceava care a dezvoltat o formă gravă de coronavirus.

sursa foto: stirisuceava.net

Adauga comentariu