Un băiețel a fost mușcat de un câine periculos care a sărit peste gardul curții în care se afla

La data de 24 ianuarie 2022, la ora 14.44, polițiștii au fost anunțaţi prin 112 de către Mihaela C. despre faptul că Laurențiu C., în vârstă de șase ani, a fost mușcat de un câine.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a constatat că Iulian N., din comuna Cornu Luncii, are un câine de rasă „Dog Argentinian”, în curtea locuinței tatălui său, într-un țarc special amenajat. Câinele este deținut temporar de Iliuță N., deoarece fiul său este plecat la muncă în străinătate. Acest câine este catalogat ca fiind periculos.

În cursul zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 14.40, minorii Laurențiu C., în vârstă de șase ani, și Gabriela C., în vârstă de nouă ani, ambii din comuna Cornu Luncii, mergea pe marginea drumului, iar când au ajuns în dreptul locuinței lui Iliuță N., din curtea acestuia, a sărit peste gard câinele din rasa „Dog Argentnian” și l-a atacat pe băiat, mușcându-l de piciorul stâng și provocându-i leziuni grave.

La fața locului a sosit o ambulanță, care l-a transportat pe minor la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale. Până la sosirea polițiștilor la fața locului, câinele a fost prins și închis de către Iliuță N..

Minorul a fost a fost diagnosticat cu „plagă mușcată membru inferior stâng”.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.

Adauga comentariu