Un băitan din Dărmănești, care a furat mașini și a intrat prin efracție în casa unei bătrâne, este răsplătit cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni

Judecătoria Suceava aplică inculpatului Andrei Valentin Chidoveț măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni pentru săvârşirea infracţiunilor de: „furt în scop de folosință”, „tentativă la infracțiunea de furt calificat” și două infracțiuni de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Într-o seară a lunii februarie 2019, în jurul orei 2.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi de către dispecerul unei firme de pază despre faptul că s-a declanșat alarma la locuința unei femei de 71 de ani, din municipiul Suceava, care are casă în comuna Dărmănești.

Echipa de intervenție din cadrul firmei de pază constatase faptul că un geam al imobilului a fost forțat. Atunci s-a luat legătura cu proprietara imobilului care a fost anunțată să se prezinte cu cheile pentru a putea pătrunde în imobil, timp în care s-a procedat la asigurarea perimetrului locuinței. În casă a fost găsit Andrei Valentin Chidoveț (16 ani la acea vreme), din comuna Dărmănești.

După imobilizarea acestuia s-a constatat că în mai multe camere sunt urme de răvășire, ușile camerelor fiind deschise, lada patului era deschisă, mai multe sertare au fost găsite deschise, bunuri răvășite în interiorul dulapurilor. Persoana vătămată declară că nu sesizează dispariția de bunuri sau valori. În cauză s-au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea „furt calificat”.

În urma activităţilor informativ operative şi de cercetare penală efectuate de către polițiștii de la Dărmăneşti s-a reuşit la probarea mai multor activităţii infracţionale ale minorului.

Tânărul mai avea la activ și alte infracțiuni comise.

În noaptea de 28-29 aprilie 2018 persoane necunoscute au sustras din faţa locuinţei lui G.N., de 49 ani, din localitatea Dărmăneşti, autoturismul marca Volkswagen Golf. La 29 aprilie 2018, în jurul orei 11.47, autoturismul marca Volkswagen, a fost găsit, iar la volan a fost identificat Andrei Valentin Chidoveț, care a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

La 5 februarie 2019, în intervalul orar 17.00-20.30, persoane necunoscute i-au sustras persoanei vătămate C.V. de 43 ani, din satul Dănila, din curtea societăţii S.C. DZM S.R.L. Dărmăneşti, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, valoarea prejudiciului rezultat din avarierea autoutilitarei fiind estimat de persoana vătămată la suma de 3.000 lei.

În acest context, pe numele minorului a fost continuată urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tentativă la infracţiunea de furt calificat şi două infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore faţă de suspectul Chidoveţ Andrei Valentin pentru faptele menţionate mai sus.

Adauga comentariu