Un bărbat beat, care a furat o mașină, a ajuns la „nebuni”

La data de 13 ianuarie 2021, la ora 14.16, Poliţia oraşului Solca a fost sesizată prin 112 de către Gheorghe B. (54 de ani), din satul Bodnăreni, comuna Arbore, despre faptul că Gheorghe L. (38 de ani), fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a furat o mașină, după care l-a ameninţat bătaia.

Polițiștii deplasați la fața locului l-au găsit pe apelant, care a relatat verbal faptul că Gheorghe L., fiind sub influența băuturilor alcoolice, a sustras autoturismul Mercedes – Benz, proprietatea lui Mirel M. (48 de ani), din comuna Arbore, care era parcat în faţa locuinţei, cu cheile în contact şi cu motorul pornit, proprietarul fiind intrat în locuinţa reclamantului. După ce l-a furat, acesta a parcurs o distanţă de aproximativ 200 de metri, pe un drum comunal neclasificat, până în dreptul locuinţei sale.

Gheorghe B. a mai declarat verbal faptul că după ce a ajuns cu mașina în dreptul locuinţei sale, Gheorghe L. a fost dat jos din autoturism de către proprietarul acestuia, după care l-a ameninţat pe apelant cu acte de violență.

Până la sosirea echipajului de poliţie, Mirel M. a plecat de la faţa locului, către municipiul Suceava, fiind contactat telefonic, acesta declarând că nu are nicio pretenţie cu privire la incident şi nu doreşte să depună plângere penală împotriva lui Gheorghe L..

În zonă s-au făcut căutări pentru găsirea autorului, inclusiv la domiciliul acestuia, fiind depistat pe un drum comunal, la aproximativ 700 de metri de locuinţa sa.

Întrucât Gheorghe L. mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat către Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere faptul că Gheorghe L. este cunoscut cu afecţiuni psihice, acesta a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi, în vederea efectuării unui consult medical de specialitate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „ameninţare”.

Adauga comentariu