Un bărbat care a furat 11 telefoane dintr-un magazin din Vicovu de Sus a fost arestat după ce a lovit cu toporul un martor

Parchetul de pe lângă judecătoria Rădăuți a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului Florin Nicolaus Andriescu pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

La data de 3 aprilie 2021, în jurul orei 22:55, având fața acoperită cu o mască de protecție și glugă pe cap, a distrus cu un topor geamul ușii de acces în incinta unui magazin situat în orașul Vicovu de Sus, după care a pătruns in interiorul magazinului, a distrus vitrina în care se aflau expuse mai multe telefoane mobile și a sustras un număr de 11 telefoane mobile.

În momentul în care a ieșit din magazin a fost surprins de persoana vătămată M.I. care a încercat să îl imobilizeze, împrejurare în care a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei vătămate, lovind-o cu un corp dur.

Față de inculpatul Florin Nicolaus Andriescu, s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Adauga comentariu