Un bărbat, care a incendiat rulota cu mâncare din Parcul Universității din Suceava, iar în ziua următoare i-a cerut vânzătoarei 5 lei, a fost condamnat la șase ani, șase luni și 20 de zile de închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava privind pronunțarea din dosarul cu numărul 10029/314/2020.

Astfel, inculpatul Cristea Gheorghe Marcu a fost condamnat la șase ani, șase luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. 

Decizia este definitivă.

Când a primit această condamnare, individul se afla în Penitenciarul Oradea, deoarece avea de ispași o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii de șantaj.


La data de 20 februarie 2017, în jurul orei 18.30, inculpatul Cristea Gheorghe Marcu s-a deplasat la toneta din Parcul Universității din municipiul Suceava și a întrebat-o pe angajată ce îi poate oferi spre vânzare. Pe urmă, după ce tânăra i-a prezentat individului oferta de produse, inculpatul a spus că nu vrea să cumpere nimic, ci doar a vrut să vadă ce produse se vând. 

După această discuție, Marcu s-a plimbat în jurul tonetei circa cinci minute, fără a face nimic special.

La un moment dat, individul a traversat strada Universității pe trecerea de pietoni, îndreptându-se spre magazinul Profi de pe strada Prof. Leca Morariu.

În ziua următoare, pe la ora 07.40, angajata acelei tonete a fost apelată telefonic de către administratorul tonetei, care i-a spus că cineva a dat foc la o parte din tonetă cu o seară înainte, fără a ști cine anume.

După ce au fost vizionate înregistrările surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei Suceava, părea că incendiul a fost provocat de un probabil om al străzii.

În aceeași zi, pe la ora 16.30, Marcu și-a făcut apariția din nou la tonetă. De această dată, individul i-a cerut angajatei să îi dea 5 lei și produse alimentare, fără ca acesta să le plătească. Inculpatul s-a enervat și i-a spus tinerei că va da foc din nou rulotei dacă nu va primi bani și produse alimentare. Speriată de atitudinea individului, tânăr l-a sunat pe prietenul său și pe administratorul rulotei, ocazie cu care le-a povestit cele întâmplare. Cei doi bărbați au ajuns la fața locului cât de repede au putut.

În cursul cercetărilor, la prima instanță, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei.

Adauga comentariu