Un bărbat, care l-a înjunghiat cu un cuțit în spate pe un consătean ce voia să își cumpere un suc, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Petru Popescu la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Inculpatul este obligat să îi plătească victimei suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale. De asemenea, individul trebuie să plătească Spitalului Județean Suceava 7.467,08 lei, reprezentând cheltuielile pentru asistența medicală acordată victimei.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 23 august 2020, în jurul orei 19.30, victima se afla cu mai mulți prieteni la un magazin de pe raza comunei Straja. Acolo, acesta se afla așezată pe balustrada terasei și discuta cu persoanele din apropierea sa. Între timp, la magazin a venit și Petru Popescu, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cel din urmă vorbea incoerent cu persoanele de la masă.

La un moment dat, victima a intrat în magazin pentru a-și cumpăra un suc, iar din urma acesteia a intrat Petru Popescu. Cel din urmă a profitat de faptul că partea vătămată s-a întors cu spatele, a scos din buzunarul pantalonilor săi un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul din fața sa în zona spatelui. Cel mai probabil, între cei doi a izbucnit un conflict spontan când se aflau pe terasă.

Imediat, mai multe persoane au intervenit și i-au acordat victimei primul ajutor, deoarece sângera. Pe urmă, agresorul a fost imobilizat și deposedat de cuțit.

După producerea incidentului, a fost sesizat serviciul 112 cu privire la cele întâmplate.

Conform fișei de constatare preliminară, victima a necesitat 18 - 19 zile de îngrijiri medicale.

În ziua următoare, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore. În aceeași zi, față de Petru Popescu a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Adauga comentariu