Un bărbat, care le-a spus polițiștilor că a băut doar o bere înainte de a intra cu mopedul într-un șanț, a poposit 24 de ore în arestul IPJ Suceava

Ieri, în jurul orei 19.00, un cetățean l-a observat pe un mopedist căzut într-un șanț aflat în imediata apropiere a Drumului Județean 178A Humoreni, comuna Comănești. Crezând că este rănit, cetățeanul a sunat la 112 și a anunțat evenimentul.

 

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție. Acesta i-a solicitat mopedistului Toma Cotleț să prezinte actele sale și ale vehiculului. Atunci, bărbatul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat mopedul în urmă cu vreo doi ani și nu are acte în acest sens. Polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, iar cu această ocazie au aflat că individul nu are permis de conducere.

Mopedistul nu a scăpat de testarea cu aparatul etilotest. În urma testării a rezultat faptul că individul avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, dar în prezenta cadrelor medicale a refuzat prelevarea.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a condus mopedul de la fosta sa locuință din Comănești până la magazinul din centrul localității Humoreni. Când a ajuns în apropierea magazinului a parcat mopedul și și-ar fi cumpărat o bere ”Suceava” la 0,5 litri, pe care ar fi consumat-o pe terasa magazinului. Pe la 19.00, individul a intenționat să plece de la magazin, dar mopedul nu mai pornea. Atunci, acesta a cerut ajutorul unor oameni pe care nu îi știa, rugându-i să-i împingă vehiculul. După ce mopedul a pornit, Toma Cotleț a circulat circa 100 de metri, s-a dezechilibrat și a intrat în șanțul de lângă drum.

Individul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

De asemenea, oamenii legii l-au reținut pe Toma Cotleț pentru 24 de ore introducându-l în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu