Un bărbat care nu se putea opri din a-și bate concubina a fost internat la Psihiatrie

La data de 18 martie 2021, la ora 15.41, Secția 10 de Poliție Rurală Gura Humorului a fost anunțată prin 112 de către un asistent social din cadrul Primăriei comunei Capu Câmpului despre faptul că Elena V. (57 de ani), a fost lovită de concubinul ei Ioan C. (57 de ani).

În urma cercetărilor făcute de polițiști a fost găsită Elena V., care se afla în incinta Primăriei comunei Capu Câmpului. Femeia a declarat faptul că, în cursul zilei de 18 martie a.c., în jurul orei 13.00, în timp ce se afla acasă, pe fondul unor discuții legate despre bani, a fost trasă de păr de către concubinul său Ion C.. La scurt timp, victima a părăsit locuința pentru a solicita ajutor, însă după circa 20 de minute a revenit la domiciliu împreună cu fiul acesteia Daniel D., care s-a întors de la școală. În jurul orei 15.00, Elena V. a fost din nou a fost trasă de păr de Ion C., provocându-i leziuni. Speriată, femeia a fugit de la locuința pentru a solicita din nou ajutor la primăria din localitate, lăsându-l pe fiul minor în casă cu concubin.

Ulterior, la sosirea polițiștilor s-a constatat faptul că și fiul acesteia, în vârstă de 14 ani, a fost lovit de către Ion C., în timpul în care Elena V. a plecat de la locuință, pentru a cere ajutor.

La fața locului a fost solicitată și intervenția unui echipaj al ambulanței, fiind acordate îngrijiri medicale femeii, însă aceasta a refuzat transportarea la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru investigații suplimentare.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a constatat că există risc iminent, Elena V. solicitând în acest sens emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Ion C. a fost găsit la domiciliu. Acesta prezenta tulburări de comportament. La fața locului a fost solicitată intervenția unui echipaj al ambulanței, întrucât bărbatul este cunoscut în evidențele medicale cu probleme neuropsihice, ocazie cu care a fost transportat  la UPU Gura Humorului pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate și urma să fie transportat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc în vederea internării.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „violență în familie”.

Adauga comentariu