Un bărbat care și-a bătut cu sălbăticie soția cu coada de la topor a fost arestat preventiv. Victima a fost atât de speriată încât a spus că a alunecat în curte

La data de 5 ianuarie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Vasile Cherariu, din comuna Berchișești, pentru săvârşirea infracţiunilor de „violență în familie” și „influențarea declarațiilor”.

În seara zilei de 12 decembrie 2021, în timp ce se afla la domiciliul conjugal, pe fondul unor neînțelegeri, a agresat-o pe soția sa, care se afla în curtea locuinței, aplicându-i acesteia mai multe lovituri cu coada de la un topor la nivelul brațului drept, cauzându-i prin acestea leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 45-50 de zile de îngrijiri medicale echimoză, constând în excoriații și fractură 1/3 distală cubitus drept, redusă chirurgical.

Totodată, în perioada cuprinsă între 12 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022, a determinat-o pe aceasta, prin constrângere, adresându-i în acest sens în mod repetat amenințări cu bătaia, să nu sesizeze organele de poliţie în legătură cu fapta de lovire descrisă mai sus a cărei victimă a fost, precum şi să nu declare cadrelor medicale faptul că leziunile la nivelul antebrațului drept au fost produse prin agresiunea săvârşită de el, ci că a alunecat în curte şi astfel s-a lovit la mână.

Vasile Cherariu a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, Judecătoria Gura Humorului arestându-l preventiv pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.      

Adauga comentariu