Un bărbat, care și-a bătut zdravăn soția și copiii acum două zile, a fost plasat sub control judiciar. Minorii au sărit în apărarea femeii ce era strânsă de gât

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore a inculpatului Doru Vasile Cojocariu, din comuna Zamostea, pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” (două fapte), „distrugere” și „violență în familie”.

Astăzi, Judecătoria Rădăuți a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de inculpat.

La data de 31 august 2021, în jurul orelor 08.00-09.00, Doru Vasile Cojocariu, fiind beat, s-a luat la ceartă cu soția sa din cauza unor neînțelegeri. Evenimentul a avut loc pe raza localității Bălcăuți. În timpul conflictului, individul și-a lovit consoarta cu pumnii și palmele în zona feței, după care a strâns-o de gât. La un moment dat, doi minori au intervenit în apărarea femeii. Atunci, Cojocariu i-a agresat și pe copii.

După câteva ore, pe la ora 16.00, persoana vătămată E.D.F. s-a deplasat împreună cu un martor cu o autoutilitară la locuința lui Cojocariu pentru ca cel din urmă să o repare.

În timp ce Cojocariu repara autoutilitara, a început o discuție contradictorie cu persoana vătămată, moment în care inculpatul a început să o lovească cu pumnul în zona feței. Atunci, persoana vătămată a plecat de la domiciliu.

Imediat, inculpatul a urmărit-o având asupra sa o țeavă metalică cu care a lovit-o peste corp, respectiv cap și mâna stângă, producându-i leziuni traumatice.

În continuare, persoana vătămată s-a deplasat pe strada unde a fost parcată autoutilitara mai sus-menționată cu intenția de a se urca în aceasta împreună cu martorul și a pleca, moment în care inculpatul a venit în fața vehiculului și a lovit de patru ori autoutilitara avariind-o.

Între timp, altă persoană vătămată, respectiv P.G.L., în timp ce se deplasa spre locuința sa, a fost acostată de Cojocariu și pe fondul unor discuții contradictorii, inculpatul a lovit-o cu pumnii și picioarele în diferite zone ale corpului, producându-i leziuni traumatice.

„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Adauga comentariu