Un bărbat, care și-a făcut un obicei din a fura animale, a fost condamnat definitiv la trei ani, opt luni și 93 de zile de închisoare

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondate, apelurile Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi părții civile împotriva sentinţei penale pronunțată de Judecătoria Suceava față de inculpatul Mihăiță Damean într-un dosar de furt calificat.

Inculpatul este condamnat la trei ani, opt luni și 93 de zile de închisoare.

Decizia este definitivă.


Mihăiță Damean (40 de ani ) şi Marin Roth (32 de ani) și sunt din comuna Lozna.

În perioada 17 mai – 8 iunie 2022, aceștia ar fi furat 14 animale, de la cai și vaci, până la capre, de pe raza localităților Văculești, Cândești, Mihăileni, Bucecea şi Cristinești, prejudiciul fiind estimat la 68.000 de lei.

Cei doi au fost încătușați la mijlocul lunii iunie, după ce poliţiştii din Dorohoi au descins în șapte locații și au efectuat mai multe percheziți domiciliare în comuna Lozna, dar și în orașul Vicovu de Sus (judeţul Suceava), unde se presupune că au ajuns o parte dintre animalele furate. De altfel, în urma descinderilor, anchetatorii au găsit 10 dintre animalele furate.

Primul individ, Mihăiță Damean, zis și „Nebunică”, are antecedente penale și a mai fost condamnat pentru furturi de animale comise în Botoșani și Suceava. De altfel, el a fost eliberat condiționat din penitenciar în urmă cu aproape o lună de la ultima năzbâtie. În plus, în prezent este judecat pentru un alt furt comis în județul Suceava. Atunci, în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2018, el a mers cu un faeton în extravilanul localității Zvoriștea, de unde a furat o vacă, pe care a vândut-o mai apoi în comuna Vârfu Câmpului, arată monitorulbt.ro.

Adauga comentariu