Un bărbat, care a ștrangulat-o pe mama concubinei sale, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii au dovedit vinovăția criminalului după aproape patru luni de la comiterea faptei

Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis faptul că ieri, 14 ianuarie 2021, Mihai Traian Gordin a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”. Astăzi, 15 ianuarie 2021, față de inculpat a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

„Pe fondul unei stări conflictuale şi amenințări cu acte de violenţă, în intervalul de timp 22.10.2020 – 23.10.2020, inculpatul s-a deplasat la locuinţa victimei şi a exercitat asupra acesteia acte de violenţă grave, suprimându-i viaţa prin comprimarea formaţiunilor cervicale cu obiectele vestimentare cu care era îmbrăcată aceasta.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Vă amintim că, trupul neînsuflețit al femeii de 55 de ani, din satul Botoșănița Mare, comuna Calafindești, a fost găsit la domiciliul victimei de către un bărbat din Siret. Cel din urmă a sunat la 112 imediat ce a descoperit cadavrul.

Victima era cunoscută ca fiind o persoană care consumă în mod frecvent băuturi alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului au găsit-o pe femeie întinse pe spate pe un pat. Acesta prezenta mai multe răni la nivelul feței. În urma investigațiilor tehnico științifice, la fața locului au fost găsite pe masa din camera respectivă o bancnotă de 50 lei și cele două telefoane care aparțin femeii. În casă a fost găsită dezordine, dar nu erau urme de răvășire.

Corpul defunctei a fost dus la morga Spitalului din Rădăuți, unde a fost efectuată necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

De la început, polițiștii au suspectat faptul că ar fi vorba despre un omor, întocmind un dosar penal pentru infracțiunea menționată.

 

Adauga comentariu