Un bărbat, care a strâns lemne dintr-o pădure și l-a bătut cu biciul pe pădurarul care i-a ieșit în calea căruței, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare: „O să aibă grijă de mine”

Judecătoria Gura Humorului l-a condamnat pe Ștefan Cherar la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ultraj”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 13 iulie 2017, în jurul orei 06.00, pădurarul Nelu L. a fost informat cu privire la faptul că Ștefan Cherar mergea în pădure pentru a fura material lemnos. Așadar, pădurarul s-a deplasat în pădurea vizată și a stat la pândă.

Astfel, pe la ora 06.30, în timp ce era pe imaș în colțul pădurii, pădurarul l-a observat pe inculpat cum ieșea din pădure cu o căruță încărcată cu lemne. Așadar, pădurarul a ieșit în fața lui Cherar, cu autoturismul personal. Nelu L. l-a oprit pe Ștefan Cherar și l-a întrebat ce căuta la acea oră în pădure și cine i-a dat voie să intre în pădure. Pădurarul era însoțit de încă trei vecini, care îl mai ajutau cu paza în pădure.

Atunci, Cherar a început să se manifeste agresiv, a început să îl înjure pe Nelu L. și a sărit din căruță, apropiindu-se de pădurar. Acesta a ridicat un bici și l-a lovit de două ori peste spate pe pădurar. Când inculpatul voia să îi mai aplice o lovitură pădurarului, cel din urmă a reușit să îi smulgă agresorului biciul din mână. În aceste circumstanțe, agresorul s-a dat înapoi și a strigat la fiul său, care era în căruță, să îi dea toporul.

Conflictul s-a încheiat în momentul în care ceilalți martori au intervenit și au strigat să lase toporul. Pe urmă, pădurarul și vecinii său s-au urcat în mașină și au părăsit locul faptei.

În aceeași zi, pe la ora 08.00, pădurarul se afla acasă și servea o cafea cu cei trei matori. La un moment dat, a fost sunat la telefon de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi băiatul lui Ștefan Cherar și care a început să îl amenințe pe pădurar: „nu știu cu cine mi-am făcut de lucru... și o să aibă grijă de mine”.

Pădurarul a spus că nici apelul telefonic nu l-a speriat, dar nici incidentul pe care l-a avut cu Ștefan Cherar, deoarece el face sport și știe să se apere. Pentru leziunile suferite în urma loviturilor de bici, victima nu și-a scos certificat medico-legal. Acesta a depus la dosar doar fotografii cu urmele de lovire de pe spate.

Nelu L. a arătat că lemnele pe care inculpatul le transporta în căruță nu provin din tăieri ilegale, ci erau rupte din arbori din cauza vântului.

Inculpatul nu a recunoscut fapta săvârșită.

Declarația inculpatului

Ștefan Cherar a spus că, la data menționată, a mers cu căruța în pădure, de unde a încărcat lemne cu fiul său. Pe urmă, aceștia au plecat din pădure, iar când au ajuns în centrul localității, pădurarul s-a oprit cu mașina în fața căruței lui Cherar. 

Bărbatul a spus că pădurarul avea o pușcă la el, iar persoanele care îl însoțeau aveau cozi de hârleț. Cherar a spus că pădurarul a început să îl lovească cu pumnii și picioarele peste corp și că nu este adevărat că l-ar fi lovit pe pădurar cu biciul.

Cu ocazia audierilor din cursul judecății, inculpatul a susținut în mod contrar primei declarații, faptul că nu știa că persoana vătămată este pădurar. Inculpatul a mai spus că persoana vătămată l-a ținut de mână și a început să îl lovească cu picioarele și că 2 dintre bărbații care îl însoțeau veneau să îl lovească. Atunci, Cherar l-a lovit cu biciul pe pădurar pentru a se salva.

Adauga comentariu