Un bărbat dat dispărut de familie a fost găsit mort într-o pădure din Lupcina

La data de 13 februarie 2021, la ora 13.38, polițiștii au fost anunțați de către Cătălina A., din comuna Izvoarele Sucevei, despre faptul că tatăl său nu a mai fost văzut din data de 11 februarie a.c. până în prezent și nu răspunde la telefon.

În cursul zilei de 11 februarie a.c., Valeriu A. (54 de ani), din comuna Izvoarele Sucevei, a plecat de acasă în satul Lupcina, comuna Ulma, în locul denumit popular „La poarta”, unde se găsesc mai multe magazine, pentru a face cumpărături.

În respectivul loc a intrat la mai multe magazine, unde a consumat băuturi alcoolice, până în jurul orei 19.00, când a fost văzut ultima dată.

Întrucât acesta locuia singur, într-un loc izolat, până la data de 13 februarie 2021, în jurul orei 10.00, nu a observat nimeni că lipsește de la domiciliu, până când un vecin a observat că în ciuda temperaturilor extrem de scăzute vitele acestuia erau afară, motiv pentru care au informat-o pe sora bărbatului.

La locuința acestuia, a mers fiica sa, Cătălina A., care a deschis casa în care acesta locuia, nefiind găsite urme de răvășire sau alte aspecte care să ridice suspiciuni. Aceasta bănuia că cel mai probabil tatăl său a consumat băuturi alcoolice în exces și având în vedere că se afla la aproximativ șapte kilometri de casă, s-a pornit spre domiciliu, prin pădure, pentru a-și scurta deplasarea, dar fiind beat a căzut și a suferit o hipotermie, având în vedere temperaturile scăzute și ninsorile din ultimele zile.

Totodată, aceasta a relatat că Valeriu A. nu se afla în relații de dușmănie, nu deținea sume mari de bani asupra sa și nu avea gânduri sinucigașe.

Femeia, împreună cu alți patru consăteni, au început să-l caute pe bărbat, însă în primă fază acesta nu a fost găsit. Căutările au fost greu de făcut din cauza condițiilor meteo, a faptului că a nins după data de 11 februarie 2021 și a viscolit puternic, neputând fi depistate urme și din cauza faptului că arealul în care acesta s-ar putea afla este întins deoarece există mai multe cărări pe unde persoana ar putea fi ajuns la domiciliu, toate trecând prin zone împădurite și greu accesibile, distanța de la ultimul loc unde a fost văzut și domiciliu fiind de aproximativ șapte kilometri.

Ulterior, în jurul orelor 19.15, rudele bărbatului au găsit cadavrul acestuia într-o zonă împădurită de pe raza satului Lupcina, comuna Ulma, fără a prezenta urme vitale. Asupra acestuia a fost identificată suma de 106 lei, care a fost predată Cătălinei A., în calitate de fiică a defunctului.

Polițiștii au anunțat Compartimentul de Medicină Legală Rădăuți în vederea efectuării necropsiei.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu