Un bărbat de etnie rromă, care a tâlhărit colindătorii din Suceava în anul 2016, a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare. Peste 1.900 de lei a produs individul din buzunăritul minorilor

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Marin Cherariu (27 de ani), comuna Pătrăuți, la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Ieri seară, polițiștii s-au dus la domiciliul inculpatului, l-au ridicat și l-au dus la Penitenciarul Botoșani unde își va săvârși pedeapsa.

Sentința pe care a primit-o bărbatul este pentru mai multe tâlhării pe care le-a făcut la data de 24 decembrie 2016. Atunci, individul i-a tâlhărit de bani pe mai mulți minori care colindau blocurile din Suceava. La acea dată, Cherariu a produs 1.930 de lei tâlhărind colindători. Se pare că bărbatul a luat și telefoanele a doi minori.

Nu este exclus ca individul să fi tâlhărit și alți colindători, cărora probabil le-a fost frică să anunțe autoritățile.

În presa locală s-a arătat că cel puțin la una dintre tâlhării Cherariu nu era singur, ci cu încă doi bărbați de etnie rromă. Atunci, aceștia au acționat în scara unui bloc din cartierul George Enescu din Suceava. Unul dintre bărbați s-a pus în ușă pentru a nu avea pe unde să fugă un grup de colindători, iar ceilalți doi au pus în acțiunea buzunăreala minorilor.

Judecătorii suceveni l-au obligat pe tâlharul Cherariu să plătească prejudiciile provocate minorilor și în plus să le plătească acestora și daune morale.

Inculpatul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Adauga comentariu