Un bărbat din Fălticeni a dat foc la apartamentul în care locuia cu chirie după ce s-a certat cu concubina sa

Ieri, la ora 10.41, prin 112 s-a anunțat faptul că un incendiu a izbunit într-un apartament din municipiul Fălticeni.

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea focului.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul locuinței, cu pericol de propagare la restul apartamentelor din bloc. În momentul pătrunderii în apartament, militarii au găsit un cățel, pe care l-au evacuat în siguranță.

Flăcările au fost stinse la ora 11.20.

Au ars bunuri casnice, elemente de mobilier, aparate electrocasnice și tâmplărie din PVC (o fereastră). S-au degradat pereții portanți, plafonul și dușumeaua apartamentului. Prejudiciul a fost estimat la 15.000 de lei.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au concluzionat pompierii suceveni.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat apartamentele învecinate.

Din verificările făcute de polițiști a rezultat că în jurul orei 10.30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri în familie, Daniel Lungu (41 de ani), localnic, a folosit o brichetă și a dat foc unei perdele și unei canapele din apartamentul în care locuiește în chirie împreună cu concubina sa, Claudia R. și cei doi copii.

Incendiul s-a propagat în toată sufrageria apartamentului, unde a distrus mai multe piese de mobilier și electrocasnice, precum și haine și jucării din pluș. 

De asemenea incendiul a distrus tavanul, pereții și dușumeaua sufrageriei. 

În urma cercetărilor făcute de polițiști și a probelor administrate procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a confirmat propunerea organelor de poliție de efectuare în continuare a urmăririi penale față de Daniel Lungu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,distrugere”, „violență în familie”  și „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse”.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Alte două incendii puse intenționat

Aseară, la ora 23.20, pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o căpiță de fân, în orașul Dolhasca.

La sosirea echipajelor, ardea căpița de fân și exista pericolul de propagare a flăcărilor la căpițele învecinate.

Incendiul a fost stins la ora 00.20 și au ars aproximativ 200 de kilograme de fân.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat căpițele învecinate.

Azi dimineață, la ora 03.15, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina, au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în comuna Brodina.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat construcția din lemn, cu pericol de propagare la o locuință învecinată.

Incendiul a fost stins la ora0 4.52.

Au ars pereții construcției, astereala acoperișului, un metru cub de lemn și aproximativ 8 metri liniari dintr-un gard.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința învecinată.

Adauga comentariu