Un bărbat din Pătrăuți a primit o amendă penală de 2.600 de lei pentru că a intrat cu un topor în curtea unui consătean și i-a distrus poarta și trei geamuri

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Nicolae Burduja, fost Marin, la pedeapsa de 2.600 de lei amendă penală (260 zile - amendă, 10 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” și „violare de domiciliu”.

Inculpatul trebuie să îi plătească uneia dintre victime suma de 3.100 lei, reprezentând daune materiale.

 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 2 ianuarie 2015, în jurul orei 22.00, Nicolae Burduja s-a întors în localitatea Pătrăuți cu o mașină de ocazie. Acesta a coborât la capătul uliței, de unde a pornit pe jos spre locuința sa.

La un moment dat, Nicolae Burduja s-a întâlnit cu fiul victimei din acest dosar, iar pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict cu acesta. Deoarece incidentul s-a desfășurat în apropierea casei bunicului inculpatului, Burduja a intrat în curtea acestuia, a luat un topor, a ieșit în drumul public și a pătruns în curtea victimei. Fiind nervos, inculpatul a lovit cu toporul tăbliile metalice de la poarta de acces în curte, după care a spart sticla din termopan a trei geamuri de la locuința victimei. 

Bărbatul a produs un prejudiciu de 3.100 de lei.

La audieri, inculpatul nu a recunoscut fapta comisă. Acesta a spus că a fost lovit de către patru persoane în dreptul porții victimei, iar în timp ce aceștia îl loveau, a auzit niște bubuituri, însă nu știe cine a distrus poarta și geamurile în cauză.

Până la condamnarea inculpatului, proprietarul a decedat, dar în dosar a rămas soția acestuia ca parte vătămată.

Conform cazierului judiciar al inculpatului, acesta nu are antecedente penale.

Adauga comentariu