Un bărbat din Vama s-a ales cu dosar penal după ce a tăiat ilegal și a furat un copac de pe terenul unei concetățene

Aseară, pe la ora 19.30, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Vama a sunat la 112 și a anunțat faptul că, în zona cantonului silvic pe care îl administrează, a avut loc o tăiere ilegală, iar lemnul a fost furat de la fața locului.

Până au ajuns la fața locului polițiștii, pădurarul a obținut o informație conform căreia C.L., din satul Molid, comuna Vama, ar fi tăiat ilegal arborele esență foioase și ar fi fost văzut transportându-l spre domicililu. Pădurarul împreună cu doi angajați din cadrul Ocolului Silvic Frasin s-au dus spre locul indicat, iar pe drum l-au întâlnit pe C.L. care transporta un buștean de paltin cu tractorul. Conform apelantului, acesta ar fi încercat să vorbească cu C.L., dar cel din urmă ar fi refuzat să stea de vorbă continuându-și deplasarea.

Lucrătorii silvici s-au dus în locul de unde sus-numitul a furat arborele și au constatat că arborele a fost furat de pe un teren pășune împădurită ce-i aparține unei femei din Vama. Femeia în cauză nu avea contract de pază. Cioata identificată avea un diametru de 50 centimetri și nu avea marcă silvică.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”.

 

Adauga comentariu