Un bărbat este cercetat penal după ce a încercat să oprească mașina soției de a se izbit într-un magazin. În momentul evenimentului soția bărbatului făcea cumpărături

Ieri, în jurul orei 17.30, polițiștii din Dolhasca au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism s-a izbit în zidul exterior al unui magazin din localitate. 

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului, respectiv pe strada Poliției. Acolo a fost observat un autoturism marca Volkswagen Golf înfipt în tencuiala zidului exterior al clădirii magazinului. În apropierea mașinii se afla Constantin F., care era agitat și incoerent. Cel din urmă le-a spus polițiștilor că el se afla la volanul mașinii în momentul evenimentului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu are permis de conducere.

Bărbatul a mai spus că mașina a fost condusă de către soția sa, dar aceasta a parcat autovehiculul pe partea dreaptă a străzii Poliției pe direcția de mers dinspre magazin spre clădirea Poliției Dolhasca, cu motorul pornit și fără a acționa frâna de mână. Individul a mai povestit că în timp ce soția sa a mers până la magazin pentru a cumpăra ceva, el fuma o țigară în afara mașinii. Atunci autoturismul s-a pus singur în mișcare. În încercarea de a opri mașina, acesta ar fi urcat din fugă la volanul mașinii. În ciuda încercării bărbatului, mașina s-a oprit până la urmă în zidul magazinului. Bărbatul a mai spus că momentul ar fi fost văzut atât de soția sa, cât și de gestionara magazinului.

Cetățeanul le-a spus oamenilor legii că nu a condus mașina, ci doar a încercat să o oprească din mers.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe urmă bărbatul a fost condus la spitalul din Fălticeni pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Adauga comentariu