Un bărbat a fost arestat preventiv pentru că și-ar fi convins nepoata de 13 ani să întrețină relații sexuale normale și orale cu el

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi este înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,act sexual cu un minor”.

În perioada aprilie-iulie 2022, incupatul Marcel Cristinel Prelipcean (51 de ani), în calitatea de soţ al mătuşii persoanei vătămate, a profitat de poziția sa de încredere și autoritate morală avută asupra minorei în vârstă de 13 ani și a determinat-o pe aceasta să întrețină relații sexuale normale și orale, în timp ce se aflau în locuința autorului.

Prin ordonanța organelor de poliție judiciară din data de 2 august 2022, confirmată procedural de procuror, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor (trei acte materiale).

Prin ordonanța procurorului din data de 3 august 2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor (trei acte materiale).

Față de individ, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore (2 august, ora 17.30 - 3 august, 17.30). La data de 3 august, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă către Judecătoria Rădăuți, față de inculpatul Marcel Cristinel Prelipcean, pentru 30 de zile. Propunerea a fost admisă.

„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Adauga comentariu