Un bărbat a fost condamnat definitiv la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că nu a plătit pensiile alimentare ale celor patru copii ai săi

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul lui Ilie A. împotriva condamnării acestuia la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Decizia este definitivă.

În anul 2020, inculpatul a introdus o acțiune de divorț la Judecătoria Rădăuți. 

Ilie A. și soția acestuia au fost căsătoriți în perioada 2013-2019. 

În urma divorțului, instanța de judecată i-a încredințat femeii copiii spre creștere și educare. Bărbatul a fost obligat la plata unei pensii de întreținere în favoarea minorilor. Până la finalul anului 2020 s-au strâns restanțe la pensia de întreținere a copiilor în cuantum de 14.304 lei.

„Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că situația femeii este una foarte dificilă, având în vedere faptul că are în grijă patru copii minori, cu vârste mici și apropiate, ceea ce impune o mare responsabilitate și o suprasolicitare, în lipsa celuilalt părinte.

Din cauza acestui fapt, femeia a declarat că fără ajutorul surorii sale, a mamei și a bunicii sale, i-ar fi fost foarte greu să depășească toate problemele materiale precum și celelalte probleme legate de creșterea copiilor, creștere care implică un efort financiar ridicat, având în vedere cerințele în creștere ale copiilor.

Situația dificilă este mult îngreunată și de faptul că, tatăl copiilor nu s-a arătat implicat în creșterea copiilor și nu s-a achitat nici măcar de obligațiile financiare ce îi reveneau și care au fost stabilite de către instanță”, se arată în rechizitoriu.

Din ancheta socială întocmită de către funcționarii publici din localitatea de domiciliu, a rezultat faptul că acesta nu figura în evidențele Primăriei comunei Agapia ca fiind asistat social, nu figura cu bunuri mobile sau imobile și nu avea un loc de muncă stabil, realizând venituri din activități ca muncitor zilier.

La audieri, inculpatul a spus că nu s-a achitat de obligațiile financiar ce îi reveneau, așa cum au fost stabilite de către instanță, deoarece nu a desfășurat activități cu scop lucrativ, desfășurând activități doar ocazional, ca muncitor zilier. Acesta a spus că va achita suma restantă, cu condiția ca banii să fie cheltuiți strict în interesul creșterii copiilor.

Până la data depunerii plângerii, bărbatul a achitat doar suma de 100 de lei cu titlu de pensie de întreținere în favoarea copiilor.

Adauga comentariu