Un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a intrat cu mașina într-un cap de pod omorând un pasager

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Dumitru Ghioc la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

De asemenea, acesta este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile la Primăria comunei Vorniceni, județul Botoșani, sau la Primăria municipiului Botoșani.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 10 decembrie 2017, pe raza localității Dumbrăveni, un autoturism a intrat într-un cap de pod. În urma evenimentului rutier un bărbat în vârstă de 68 de ani și-a pierdut viața, iar șoferul a fost rănit grav.

 

La volanul mașinii respective se afla Dumitru Ghioc (66 de ani la acea vreme), din municipiul Galați, care locuia fără forme legale în comuna Vorniceni, județul Botoșani. Pe la ora 09.25, bărbatul conducea un autoturism marca Dacia Logal pe DJ 208B, între localitățile Dumbrăveni și Verești. La un moment dat, acesta s-a angajat în depășirea unei autoutilitare, însă cum carosabilul era acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un podeț din beton.

Din accident a rezultat decesul lui Gheorghe Zaharia, de 68 de ani, din comuna Vorniceni, județul Botoșani, pasager pe scaunul din dreapta față al mașinii.

„Din nefericire, pentru victima încarcerată s-a declarat decesul. Cea de-a doua victimă este conștientă, cu traumatism la un picior. A fost transportată la UPU Suceava pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate. A intervenit modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Suceava, cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava la acea vreme.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava la scurt timp după accident.

Adauga comentariu