Un bărbat a fost condamnat la o amendă penală de peste 4.000 de lei pentru că și-a bătut fratele cu o bâtă pe terasa unei crâșme din Șcheia

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Gheorghe Ciprian Rostoș la o pedeapsă de 4.170 de lei amendă penală (139 de zile - amendă, 30 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice” 

Dacă individul nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 17 august 2021, în jurul orei 13.30, victima s-a deplasat de la domiciliul său la o crâșmă din comuna Șcheia. Acolo s-a întâlnit cu fratele său, Gheorghe Ciprian Rostoș.

În timp ce victima consuma băuturi alcoolice pe terasa crâșmei, pe fondul unor discuții contradictorii purtate cu Rostoș, cel din urmă a lovit-o cu o bâtă (60 - 70 cm) în zona capului și a umărului drept.

În urma lovurilor primite, partea vătămată a căzut la sol și încerca să se apere de loviturile agresorului. Rostoș a fost oprit de către un martor și alte persoane aflate în zonă.

Potrivit certificatului medico-legal, victima a suferit leziuni traumatice constând în disjuncție acromioclaviculară grad II umăr drept imobilizată, plăgi contuze, tumefacție echimotică, ecoriație, ce au necesitat pentru vindecare un număr de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Prin comportamentul său, inculpatul a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de panică și indignare în rândul persoanelor aflate în zonă.

Evenimentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale localului.

La audieri, inculpatul a recunoscut parțial săvârșirea faptei de tulburarea ordinii și liniștii publice, dar la termenul de judecată bărbatul a recunoscut faptul că totul s-a petrecut așa cum scria în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Inculpatul nu are antecedente penale, potrivit cazierului judiciar.

Adauga comentariu