Un bărbat a fost evacuat din casă din după ce și-a terorizat soția, mama și copiii, zile în șir

Polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele lui Dumitru Pandele (45 de ani), din orașul Dolhasca, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie”, „amenințare” și „amenințare în formă continuată”. Practic, acesta și-a terorizat zile în șir soția, Maria P. și mama, Vîrvara P..

Pe numele individului, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni însușindu-și solicitarea organului de cercetare penală și a sesizat instanța de judecată cu privire la oportunitatea emiterii unui ordin de protecție.

La data de 13 februarie 2020, Judecătoria Fălticeni a dispus emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de șase luni împotriva lui Dumitru Pandele.

Acesta a fost evacuat din locuința familiei, situată în satul Valea Poienei, oraşul Dolhasca, pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 13 februarie a.c.. De asemenea, a fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 10 metri faţă de soţia sa, Maria P., față de mama sa, Vîrvara P. şi faţă de copiii săi minori,   pe o perioadă de șase luni. Lui Dumitru Pandele i s-a interzis orice contact, inclusiv telefonic prin corespondență sau în orice alt mod cu soţia sa, Maria P., cu mama sa Vîrvara P. şi cu copii săi, pe o perioadă de șase luni.

Ordinul de protecție a fost pus în executare polițiști, Dumitru Pandele fiind evacuat din locuință. Acestuia i s-a adus la cunoștință pe bază de semnătură faptul că, încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti care se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.

Beneficiarii ordinului de protecție au fost instruiți cu privire la sesizarea oricărui act de încălcare a ordinului de protecție în vederea asigurării unui climat de liniște și siguranță.

Adauga comentariu