Un bărbat a fost la un pas de moarte pentru 700 de lei și 10 pachete cu țigări. Tâlharii lui i-au omorât câinele înainte de a-l ataca cu sălbăticie

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Daniel Bilan (18 ani), Gheorghe Andrei (18 ani), Ion C. (17 ani) și Marian C. (16 ani), toți din comuna Ciprian Porumbescu, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Anchetatorii au stabilit că la data de 4 noiembrie 2019, în jurul orei 23.30, cei patru inculpaţi, având feţele acoperite, au pătruns în curtea locuinţei lui Gheorghiță J., în vârstă de 68 de ani, din comuna Drăgoiești, cunoscând că acesta locuieşte singur.

Cei patru tâlhari, l-au trântit la pământ pe bărbat şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele, furându-i suma de 704 de lei, precum şi 10 pachete cu ţigări aflate într-un dulap din locuinţă.

„În urma loviturilor primite persoana vătămată a suferit multiple echimoze, excoriaţii, fractură extremitatea proximală humerus drept şi fracturi costale drepte multiple cu hemopneumotorax şi emfizem subcutanat, de natură a pune viaţa acesteia în primejdie, fiind estimate provizoriu un număr de 50 – 60 de zile îngrijiri medicale, aceasta fiind şi în prezent internată în spital”, a arătat prim – procurorul Andrei Sebastian Bucșa.

Anchetatorii au mai arătat că unul dintre inculpaţi a ucis cu un par câinele bărbatului pe care l-au atacat cu sălbăticie.

Cei patru tâlhari au fost reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile, măsuri rămase definitive în urma respingerii contestaţiei formulate de inculpaţi de către magistrații Tribunalului Suceava.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.      

Adauga comentariu