Un bărbat a fost reținut după ce a tăiat ilegal doi copaci dintr-o pădure

La data de 2 februarie 2021, la ora 19.30, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către pădurarul din comuna Capu Câmpului despre faptul că a găsit hoți la furat de lemne.

Agenții deplasați la fața locului, respectiv la marginea pădurii din Cantonul Silvic Isachia, i-au găsit pe Dorel B. și Ionuț N., ambii pădurari în cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului împreună cu Ion Trifan (51 de ani), din comuna Capu Câmpului, care trăgea cu calul un buștean specia molid cu lungimea de patru metri și diametrul de 42 de centimetri.

Din verificările făcute de polițiști a rezultat faptul că, în jurul orei 19.00, Ion Trican s-a deplasat în pădurea Ocolului Silvic Gura Humorului, Cantonul Silvic Isachia, ocazie cu care a tăiat doi copaci specia molid cu diametrul la cioată de 45, respectiv 42 de centimetri, după care a sustras cu ajutorul calului său un buștean cu lungimea de patru metri și diametrul de 42 de centimetri, respectiv 0,55 mc.

În urma măsurătorilor la cioată de către lucrătorii silvici a rezultat faptul că prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de aproximativ 1.250 de lei.

În urma cercetărilor desfășurate de către polițiști, s-a dispus ca bărbatul să fie reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea  infracțiunilor de „tăiere fără drept și furt de arbori”.

 

Adauga comentariu