Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore după ce a produs un accident rutier, a fugit de la fața locului și și-a convins concubina să ia toată vina asupra ei

Joia trecută, la data de 28 octombrie 2021, în jurul orei 19.45, un cetățean din comuna Frătăuții Vechi a sunat la 112 și a anunțat faptul că pe raza localității sale de domiciliu un autoturism marca Opel Astra a ieșit în afara drumului, iar șoferul în cauză a fugit de la fața locului.

La fața locului a intervenit un echipaj de poliție care a găsit autoturismul. Mașina respectivă era înmatriculată pe numele unui localnic, dar ulterior aceasta a fost vândută succesiv către mai multe persoane.

La data de 29 octombrie 2021, în jurul orei 11.00, la sediul Poliției Gălănești s-a prezentat Niculina C., din comuna Frătăuții Vechi, care a solicitat eliberarea unei autorizații de reparație. Acesta a spus că la data de 28 octombrie, pe la ora 20.30, conducea un autoturism marca Opel Astra către un peco, iar după o curbă la dreapta a văzut un câine în drum și în încercarea de a-l evita a tras dreapta de volan, a acroșat podețul unei locuințe și a intrat cu mașina în șanțul din partea dreaptă. Aceasta a spus că în seara respectivă se afla singură în mașină și nu a fost rănită.

Deoarece polițiștii avea dubii cu privire la povestea femeii și la adevărata identitate a șoferului mașinii sus-menționate, oamenii legii s-au mai deplasat odata la fața locului pentru a examina autoturismul. Parbrizul autoturismului era crăpat în zona centrală. De asemenea, polițiștii au ridicat mai multe probe de la fața locului, printre care și o mască de unică folosință pătată cu sânge, pentru a fi analizate genetic.

Pe urmă, polițiștii s-au deplasat la domiciliul Niculinei C., unde l-au identificat pe Ioan Babalean (41 de ani), concubinul femeii. Bărbatul avea răni la nivelul capului și mirosea a alcool. Așadar, bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru cercetări.

Oamenii legii au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române. Aceștia au constatat faptul că bărbatul avea permisul de conducere suspendat pentru că a fost prins conducând beat o mașină. Din acea cauză, individul a fost trimis în judecată în cursul lunii decembrie 2020.

La secție, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe urmă acesta a fost condus la spitalul din Rădăuți pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot la data de 29 octombrie 2021, Ioan Babalean a fost condus la Cabinetul de Medicină Legală Rădăuți, iar în baza ordonanței de examinare emisă de către organul de cercetare penală al poliției judiciare a fost examinat medico-legal de către medicul specialist. Cu această ocazie s-a constatat că individul prezenta excoriații și plăgi parietale stăngi, leziuni de violență care s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri dure.

În aceeași zi, bărbatul a fost audiat în calitate de suspect. Atunci, acesta a negat că s-ar fi aflat el la volanul mașinii în momentul producerii evenimentului. Cele declarate de bărbat au fost confirmate și de concubina acestuia. În aceste circumstanțe, oamenii legii au continuat cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat” și „fals în declarații”.

În perioada 30 - 31 octombrie 2021 au fost audiați trei martori cu ajutorul cărora s-a stabili cu exactitate faptul că mașina în cauză a fost condusă de Ioan Babalean în momentul evenimentului.

La data de 1 noiembrie 2021, Babalean a fost audiat din nou, de această dată în calitate de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice având exercițiul dreptului de a conduce suspendat”. În timpul audierii în calitate de inculpat, de față cu avocatul pe care și l-a ales, bărbatul și-a recunoscut fapta spunând că el s-a aflat la volanul mașinii în momentul accidentului.

La aceeași dată, pe la ora 14.00, individul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava.

Astăzi, individul urma să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar. Individul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Adauga comentariu