Un bărbat a murit după ce a fost atacat de câinele fratelui său

Un bărbat a avut un sfârșit groaznic după ce a fost atacat de un câine. La data de 28 iulie 2019, pe la ora 13.20, Maria B., din orașul Vicovu de Sus, a anunțat prin 112 faptul că pe strada Bisericii din localitate se află o persoană mușcată de câine.

Polițiștii deplasați la fața locului, au găsit în curtea lui Viorel P., de pe strada Bisericii din Vicovu de Sus, un bărbat care avea mai multe mușcături la nivelul capului și a mâinilor. De asemenea, în curte se afla un câine de culoare neagră, cu lesă la gât, care acesta a fost prins și legat.

Din verificările făcute de agenți s-a constat faptul că persoana respectivă se numește Vasile P. (43 de ani), localnic, care este fratele proprietarului locuinței și a câinelui, bărbat ce se află în Germania.

În cursul zilei de 28 iulie a.c., Vasile P. s-a deplasat la locuința fratelui său pentru a da mâncare la câine, care se afla într-un țarc. Vicoveanul a intenționat să scoată câinele la plimbare prin curte, moment în care a fost atacat și mușcat de către acesta. Victima a strigat după ajutor, fiind auzită de vecini, care au intervenit și au reușit să îndepărteze câinele.

Vasile P. a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, însă din nefericire pe la ora 15.00 medicii au constatat decesul acestuia.

Câinele deținut de către Viorel P. nu este înregistrat în evidențele subunității, urmând a se stabili dacă acesta face parte din categoria câinilor periculoși, în vederea luării măsurilor legale conform prevederilor OUG 55/2005.  

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

 

Adauga comentariu