Un bărbat a murit într-o pădure din Vama, după ce un copac a căzut peste el. Victima fasona un arbore aflat în apropiere

Ieri dimineață, în jurul orei 11.00, printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Frumosu, a murit într-o pădure.

În acea zi, victima efectua activități de fasonare a unui arbore cu ajutorul unei drujbe, pe raza satului Molid, comuna Vama. Totul s-a petrecut în Cantonul Silvic Dobrița, aflat în administrarea Ocolului Silvic Frasin.

Victima era angajată la o firmă care are ca domeniu de activitate exploatarea materialului lemnos.

La fața locului a ajuns un echipaj medical. Acesta nu a putut face altceva decât să constate decesul bărbatului. Cel din urmă a murit după ce un copac s-a dezrădăcinat, în timp ce bărbatul fasona cu drujba un alt arbore, tăiat legal cu câteva minute înainte. Arborele care a căzut l-a lovit puternic pe bărbat la nivelul capului. În timpul căderii copacului, crengile i-ar fi smuls casca pe care bărbatul o avea pe cap, iar un ciot l-a lovit puternic în cap. În urma loviturii, victima a căzut la pământ, fiind inconștientă.

 

La fața locului s-a deplasat și un reprezentant al ITM Suceava.

Victima a fost transportată la spital, în vederea efectuării necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza morții.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă” (moarte suspectă), „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Adauga comentariu