Un bărbat a murit strivit de mai multe plăci de pal în fabrica Expomob din Suceava. Acestea aveau greutatea de circa 400 de kilograme

Ieri, în jurul orei 15.30, printr-un apel la 112 a fost anunțat faptul că un bărbat a murit în urma unui accident de muncă în incinta fabricii Expomob din municipiul Suceava.

Se pare că în momentul accidentului Romeo M. (47 de ani), din comuna Șcheia, se afla la locul de muncă, respectiv la fabrica Expomob. La un moment dat, bărbatul trebuia să mute niște plăci de pal pentru a putea scoate alte plăci din pal aflate în spatele celor menționate. Pentru ca Romeo M. să poate scoate plăcile, alți doi colegi de-ai lui țineau de capetele primelor plăci. În acest timp, victima se afla în mijlocul plăcilor, ținându-le din zona respectivă. La un moment dat, fiind aplecate șase plăci spre Romeo M., cel din urmă a luat mâinile de pe plăci. Atunci, ceilalți doi bărbați nu au mai putut ține plăcile, de circa 400 de kilograme, iar plăcile au căzut peste bărbatul de 47 de ani.

După ce plăcile l-au strivit pe bărbat, acesta nu mai prezenta semne vitale.

La fața locului a intervenit un echipaj medical, care a resuscitat victima timp de o oră, dar din păcate fără rezultat. Cadrele medicale au constatat decesul bărbatului.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Adauga comentariu