Un bărbat urmărit național pentru că a incendiat casa unui „prieten” a fost prins pe Aeroportul din Suceava și dus la Penitenciarul Botoșani

La data de 16 martie 2022, la ora 14.10, în Penitenciarul Botoşani a fost încarcerat Radu Marian Soveja (37 de ani), din municipiul Suceava, care, la data de 9 martie a.c., a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „distrugere”.

Bărbatul a fost depistat pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind preluat de polițiști și transferat în Penitenciarul Botoșani.

Soveja figura urmărit la nivel național.

În anul 2019, o femeie din Ipotești a sunat la 112 despre faptul că a izbucnit un incendiu la locuința sa.

Atunci au intervenit la fața locului pompierii suceveni cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor.

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că în noaptea respectivă, pe la ora 02.00, Radu Marian Soveja s-a deplasat la locuința soților Ionuț P. și Delia P. din satul Tișăuți, comuna Ipotești, unde a turnat benzină pe o stivă de lemne ce se afla lângă locuință și a aprins-o cu o brichetă, după care a fugit de la fața locului. După aceea, Radu Marian Soveja l-a apelat telefonic pe Ionuț P. și i-a transmis că i-a incendiat locuința.

Ulterior, Radu Marian Soveja a revenit la fața locului, unde a recunoscut faptul că el a incendiat locuința „prietenului” său, motivând niște neînțelegeri mai vechi.

Întrucât individul prezenta tulburări de comportament, acesta fost condus și internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Burdujeni.

În urma incendiului au rezultat arderea acoperișului din lemn și tablă izolat cu polistiren și vată, pe o suprafață aproximativă de 40 mp, planșeul camerelor de la etaj construit din lemn și rigips pe o suprafață de aproximativ 15 mp, izolația casei  pe o suprafață de circa 70 mp și aproximativ 3 mc de lemn, existând pericol de propagare la întreaga casă de locuit.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „distrugere”.

Adauga comentariu