Un bătrân bolnav de cancer s-a spânzurat în timp ce soția dormea în camera alăturată

La data de 24 februarie 2021, la ora 15.29, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată prin 112 de către Marian D. despre faptul că tatăl său, Vasile D. (72 de ani) a fost găsit spânzurat în apartamentul său din municipiul Suceava.

Bătrânul locuia împreună cu soția sa, Rozalia D.. Acesta era diagnosticat de aproximativ cinci ani cu cancer, iar din primăvara anului trecut avea montată sondă urinară permanentă. În ultima perioadă Vasile D. se simțea rău, avea dureri puternice, afecțiunea de care suferea fiind deja în fază de metastază. Din declarația soției a reieșit faptul că de circa două săptămâni acesta nu a mai ieșit afară din locuință.

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 14.30, Rozalia D. a mers în dormitorul său pentru a se odihni, iar soțul său a rămas în camera în care obișnuia să stea. În jurul orei 15.10, când a revenit la soțul său, femeia l-a găsit spânzurat de mânerul ușii dulapului din cameră.

Bătrâna a desfăcut din jurul gâtului elasticul și a încercat să-i acorde primul ajutor. Ulterior a solicitat sprijin prin 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SMURD care a constatat decesul bărbatului de 72 de ani.

Cadavrul acestuia a fost transportat la  morga Spitalului Judeţean Suceava în vederea efectuării necropsiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu