Un bătrân care se deplasa spre casă de la Clubul Pensionarilor din Rădăuți a fost tâlhărit de doi tineri

La data de 9 martie 2022, în jurul orei 19.00, după lăsarea întunericului, Leonte P. (74 de ani) se deplasa de la Clubul Pensionarilor din municipiul Rădăuți, către domiciliul său din localitate. Când a ajuns în zona pietonală a străzii Piața Unirii, în apropiere de trecerea pentru pietoni spre Magazinului General, bătrânul s-a intersectat cu doi tineri, care se deplasau din sens opus.

Cei doi indivizi, identificați ca fiind David Pandelică (18 ani) și Corneluș T. (17 ani), au observat borseta pe care persoana vătămată o purta, luând decizia de a o fura.

Astfel, cei doi tineri s-au întors din drum și au început să-l urmărească pe Leonte P.. La un moment dat, Pandelică i-a spus bătrânului „dă-mi poșeta”, după care au tras cu forța borseta pe care bărbatul o avea asupra sa. Hoții au smuls poșeta doar după ce breteaua acesteia s-a rupt. În borsetă, bătrânul avea suma de 70 de lei și un telefon mobil, model vechi, cu butoane.

La data de 20 martie 2022, polițiștii au făcut două percheziții domiciliare pe raza localității, ocazie cu care cei doi tâlhari au fost ridicați de la domiciliile lor și duși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți. Aceștia au fost audiați, recunoscându-și faptele.

David Pandelică și Corneluș T. au fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii „tâlhărie calificată”.

Adauga comentariu