Un bătrân de 79 de ani, care a fost diagnosticat cu COVID-19, s-a plictisit să aștepte ambulanța specială și s-a dus acasă cu un taxi. Acesta este cercetat penal

Polițiștii judiciari din cadrul IPJ Suceava - Poliția Orașului Salcea efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cazul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

La data de 29 martie 2020, un bărbat în vârstă de 79 de ani, din localitatea Văratic, din orașul Salcea, diagnosticat cu coronavirus, s-a plictisit să mai stea în spital și s-a dus acasă cu un taxi.

Deoarece bărbatul părea să se vindece, i s-au întocmit documentele pentru externarea din Spitalul Județean Suceava - Secția Boli Infecțioase, i s-a prescris un tratament medicamentos și i s-a spus să aștepte până va veni o ambulanță specială și însoțită cu cadre medicale, care-l va duce acasă.

Însă, bătrânul nu s-a conformat și a plecat din spital fără acordul personalului medical. Acesta s-a dus către domiciliu cu un taxi.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Adauga comentariu