Un bătrân a fost cuprins de flăcări după ce a încercat să aprindă focul la un ceaun

La data de 30 iunie 2021, la ora 14.35, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către Constantin H. (70 de ani), din comuna Slatina, despre faptul că a luat foc și are arsuri pe corp.

În după – amiaza zilei de 30 iunie a.c., la ora 12.30, Constantin H. a intenționat să aprindă focul la un ceaun în curtea casei sale, pentru a steriliza niște borcane cu brânză. În acest scop, a turnat niște benzină pe lemne, iar când a aprins bricheta, i-au luat foc pantalonii, după care a încercat să stingă focul acoperindu-se cu un cearșaf, dar focul s-a extins. Soția bătrânului, Ilenuța H. a luat o găleată cu apă și a reușit să stingă focul, după care a încercat să îl trateze în casă. Întrucât victima tremura și acuza dureri, l-au anunțat pe băiatul acestora, Constantin H., din aceeași localitate, care a sunat la 112, iar apoi l-a transportat pe tatăl său în centrul localității, de unde a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul municipal Fălticeni.

Din declarația soției victimei, Ilenuța H., rezultă că Constantin H. a suferit arsuri pe picioare, mâini și corp, iar din primele informații obținute de la Spitalul municipal Fălticeni reiese că a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului, fiind obținut avizul în vederea transferării acestuia la un spital din Iași.

Adauga comentariu