Un bețiv cu alcoolemie de 2,10 mg/l și fără permis de conducere a intrat cu mașina prin gardul unei ferme

Ieri, la ora 18.52, Poliția din Gălănești a fost anunțată de către Vasile R., în vârstă de 37 de ani, din localitate, despre faptul că cineva a intrat cu mașina prin gardul fermei sale.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, mașina cât și șoferul au dispărut. Vasile R. bănuia că făptașul ar fi Ilie Orest Sfichi (35 de ani), din comuna Gălănești.

Acesta din urmă a fost găsit și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Sfichi a declarat în scris că, la data de 14 octombrie 2018, în jurul orei 18.30, i-a împrumutat mașina lui Gheorghe Hurjui (29 de ani).

Hurjui a fost și el testat cu aparatul etilotest, acesta având o alcoolemie de 2,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost dus la spital, unde i–au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificări în baza de date a poliției s-a stabilit că Hurjui nu are permis de conducere.

Bărbatul de 29 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sfichi s-a ales și el cu un dosar penal pentru „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere sau se află sub influența băuturilor alcoolice”.

sursa foto: tripmondo.com

Adauga comentariu