Un botoșănean, care a condus un autoturism fiind beat, a fost iertat de Curtea de Apel Suceava. Bărbatul se îmbătase de fericire

Astăzi, cotidianul Monitorul de Botoșani a prezentat povestea unui botoșănean care a fost prins de polițiști băut la volan dar care a scăpat de o condamnare datorită copilului abia născut. Trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, Ionuț Marian A. a beneficiat de clemența judecătorilor și a scăpat cu amânarea aplicării pedepsei după ce a arătat că a băut de bucurie la nașterea primului copil. Iertarea primită de la judecători nu a venit oricum – botoșăneanul va trebui să respecte timp de doi ani mai multe măsuri. În plus, el va trebui să muncească o lună în folosul comunității.

În vârstă de 31 de ani, Ionuț Marian A. s-a căsătorit cu ceva timp în urmă, iar pe 31 iulie 2019 a primit vestea cea mare că soția a născut primul copil. De bucurie, bărbatul le-a făcut cinste rudelor și prietenilor și, conform tradiției, a băut și el circa 250 mililitri de whisky. A doua zi însă, împreună cu soacra lui, a plecat la maternitate pentru a se îngriji de partenera de viață și de primul său copil. Doar că a făcut o greșeală – a urcat chiar el la volanul autoturismului, iar pe traseu a fost oprit de un echipaj de poliție. Când s-au apropiat de el, agenții au simțit mirosul de alcool, care nu se estompase, și l-au verificat cu etilotestul, care a indicat o îmbibație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, proaspătul tătic a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, analizele de laborator evidențiind o alcoolemie de 1,29 g%o la prima probă și de 1,04 g%o la proba a doua. Audiat, botoșăneanul a recunoscut totul și a povestit cum a ajuns în această situație, însă procurorii au dispus trimiterea în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ionuț Marian A. risca să se aleagă cu o condamnare penală și cu permisul de conducere anulat, însă magistrații Judecătoriei Botoșani au dat dovadă de clemență, luând în considerare inclusiv circumstanțele în care s-a petrecut totul. Așa se face că la finalul procesului, completul de judecată nu a vrut să-i strice bucuria botoșăneanului și a stabilit o pedeapsă de 10 luni închisoare, numai că a dispus amânarea aplicării pedepsei.

Acest lucru echivala cu o dojană, pentru că sentința nu era trecută în cazier, iar el rămâne cu permisul de conducere. Numai că procurorii au considerat că tânărul a greșit destul de mult plecând la drum cu mașina și au făcut apel. Așa se face că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Suceava. Norocul lui a fost că și magistrații suceveni au apreciat că amânarea aplicării pedepsei e suficientă pentru a-i atrage atenția tânărului și au menținut decizia Judecătoriei. Sentința definitivă a fost pronunțată miercuri, 30 septembrie 2020, botoșăneanul răsuflând ușurat abia după ce copilul a împlinit un an.

sursa material: Monitorul de Botoșani

Comentarii

Vasile

04.10.2020 09:24

Botosaneanul,,,, "a primit vestea cea mare"!!!!!!!!!! El nu stia c-o sa nasca? Tu nu stiai "ca-ca" ziarist, o sa ajungi sa scrii aici prostii?

Adauga comentariu