Un căjvănean cu permisul anulat s-a urcat beat la volan. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

La data de 19 septembrie 2020, la ora 19.59, polițiștii din Cajvana au fost anunțați prin 112 despre faptul că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice ar provoca scandal la barul denumit popular „La bomboană” şi că ar conduce un autoturism Volkswagen.

Agenții au oprit mașina în trafic şi l-au legitimate pe șofer, ocazie cu care s-a stabilit că acesta se numeşte Toader Chindriş (39 de ani), localnic. Fiindu-i solicitate documentele personale precum şi cele ale mașinii, bărbatul a precizat că permisul de conducere a fost anulat în anul 2018 şi că nu are alt permis.

Deoarece mirosea a băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Având în vedere rezultatul testării cu aparatul etilotest precum şi faptul că Toader Chindriş este înscris în cazierul judiciar, fiind condamnat în anul 2017 la pedeapsa de opt luni închisoare, s-a luat măsura reţinerii acestuia pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

 

Adauga comentariu