Un călugăr de la Mănăstirea Putna a murit. Acesta a fost tratat doar la cabinetul medical al mănăstirii

Un călugăr a murit, vineri dimineață, la Mănăstirea Putna, așezământ unde săptămâna aceasta un alt călugăr a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus. 

Decesul s-a produs vineri dimineață, la Mănăstirea Putna. Călugărul în vârstă de 63 de ani a fost tratat doar la cabinetul medical din incinta lăcașului monahal, acolo unde unul dintre viețuitori este de profesie medic de familie. Bărbatul a prezentat dificultăți de respirație și alte simptome specifice Covid-19.

Conform directorului DSP Suceava, Manuela Trifan, decesul nu a fost raportat până acum autorităților ca fiind cu suspiciune de Covid-19.

Asta în condițiile în care cu trei zile în urmă, marți, 5 mai, un alt călugăr de la Putna, testat pozitiv cu noul coronavirus, a fost transferat cu un elicopter de la Suceava la Institutul Matei Balș din București.

Marți, în aceeași zi în care călugărul infectat cu Covid-19 era transferat la București, călugării de la Mănăstirea Putna au participat la o pomenire în cimitirul de lângă așezământ.

Deși după acel caz DSP a anunțat că va face o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Putna, ancheta nu începuse până acum.

Călugării cu simptome specifice sunt tratați doar la cabinetul medical din incinta mănăstirii. 

Călugării Mănăstirii Putna au participat la o pomenire, marți, 5 mai, în cimitirul așezământului
 

sursa material + foto : stirisuceava.net

Adauga comentariu