Un candidat pentru funcția de primar al comunei Dornești s-a trezit cu un mesaj hărțuitor scris pe gardul său: „Furman jidan - pocăit”

Corneliu Furman candidează din partea Uniunii pentru Bucovina pentru funcţia de primar al comunei Dorneşti, din judeţul Suceava. În noaptea de 23 spre 24 septembrie, o persoană necunoscută i-a desenat o svastică nazistă pe gardul gospodăriei familiei sale.

Corneliu Furman a sesizat Poliţia joi, 24 septembrie, după ce a găsit pe gardul gospodăriei mătuşii sale, care se află la câţiva metri distanţă de locuinţa sa, un mesaj antisemit, însoţit de o svastică nazistă.  

„Furman jidan - pocăit”, a scris persoana necunoscută.

O altă svastică nazistă a fost desenată pe un afiş electoral al candidatului Furman la funcţia de primar al comunei Dorneşti.

Corneliu Furman nu este evreu, dar bunicul din partea tatălui său a fost evreu.

El spune că nu s-a simţit jignit de mesaj, dar s-a speriat, totuşi, când şi-a dat seama că intenţia autorului nu a fost bună.

”E un act mizerabil, sigur are legătură cu campania electorală, am auzit că cel puţin un contracandidat a mers pe la oameni din casă în casă şi a spus . Încearcă să ducă în eroare cu acest mesaj mai ales oamenii în vârstă. Nu mă deranjează neapărat apelativul, ci cum au pus ei problema”, a declarat Furman.

Sursa material/foto: adevarul.ro

 

 

Adauga comentariu