Un cetățean, care i-a dat 300 de lei unui polițist ieșit la „întins mâna”, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Polițistul l-a tras pe dreapta pe șofer spunându-i că a trecut pe culoarea roșie a semaforului, când de fapt era galbenă

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Constantin Gușetu împotriva sentinței penale a Tribunalului Suceava care l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”.

Pe durata termenului de supraveghere de doi ani, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare la Primăria Ipotești sau la Primăria Suceava.

Decizia este definitivă.

În acesta dosar sunt implicați și doi polițiști (în prezent unul dintre ei este pensionat), respectiv Andrei Răzvan Haidău și Costică Olariu. Pentru aceștia procesul este în continuare în desfășurare.


Andrei Răzvan Haidău a fost trimis în judecată pentru infracțiunii de „uzurparea funcției”. La data de 2 octombrie 2018, în intervalul orar 20.00-20.30, în calitate de polițist care nu are aviz de poliție judiciară şi nici nu a fost desemnat polițist rutier, în timp ce se afla în timpul serviciului de patrulare în vederea asigurării ordinii și siguranței publice, a efectuat acte ce nu intră în atribuțiile sale de serviciu. Mai exact, individul a urmărit un autovehicul în trafic și l-a oprit pe motiv că nu ar fi respectat indicatoarele și marcajele rutiere. Polițistul i-a cerut șoferului respectiv actele la control. Odată cu actele respective, omul legii a primit și 50 de lei pentru a închide ochii și nu-l sancționa contravențional pe șoferul în cauză. Haidău ar fi luat banii și l-ar fi lăsat pe șofer în pace. 

Haidău este trimis în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de „divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”. La data de 6 decembrie 2019, individul a aflat de la avocatul său cine este polițistul care l-a denunțat că a primit mită 50 de lei și a divulgat această informație la datele de 6 decembrie 2019, 7 decembrie 2019 și în zilele următoare din luna decembrie 2019. 

Costică Olariu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită”. La data de 10 noiembrie 2018, în intervalul orar 12.49 – 13.05, în calitate de polițist rutier, a oprit în trafic un autovehicul pentru care nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, deși în fapt acesta trecuse pe culoarea galbenă a semaforului. Atunci polițistul a primit de la șoferul în cauză 300 de lei pentru a fi mai indulgent cu conducătorul auto, respectiv pentru a nu-i suspenda permisul de conducere și pentru a-i da o amendă ceva mai mică.

Constantin Gușetu este trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”. La data de 10 noiembrie 2018, în intervalul orar 12.49 – 13.05, conducea pe drumurile publice un autoturism. La un moment dat, polițistul Costică Olariu l-a oprit pentru că nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, i-a oferit mită 300 lei pentru a-l înduioșa pe omul legii.

Adauga comentariu