Un cioban, care i-a dat cu ciomagul în gură și i-a distrus mașina unui bărbat ce voia să cumpere 180 din oile pe care le păștea, a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu suspendare. Vezi prejudiciul creat, cel cerut și cel decis de magistrați

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Vladimir Băițan la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere. 

Termenul de supraveghere a fost stabilit ca fiind de doi ani.

Pe perioada de supraveghere inculpatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile în cadrul Primăriei Mușenița sau în cadrul Primăriei Siret.

Inculpatul trebuie să îi plătească victimei 400 de lei, cu titlu de daune materiale (contravaloarea oglinzii distruse) și 1.500 de lei, cu titlu de daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 21 noiembrie 2018, în jurul orei 12.00, între Vladimir Băițan și Mugur Radu B.  a izbucnit un conflict spontan pe imașul satului. La un moment dat, Băițan l-a lovit pe celălalt  bărbat cu o bâtă ciobănească în zona gurii și a umărului stâng cauzându-I leziuni traumatice vindecabile în 5 – 6 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, cu același obiect contondent, agresorul i-a aplicat mai multe lovituri mașinii victimei, respectiv un autoturism marca Mitsibishi L 200. Prejudiciul produs a fost estimat la circa 5.096 de lei.

Agresorul lucrează ca cioban. În ziua cu pricina, individul pășuna pe imașul satului o turmă de 550 de oi, din care 180 de oi urmau a-I fi vândute lui Mugur Radu B.. La acea dată, pe la ora 12.00, victima s-a dus la locația menționată pentru a identifica oile pe care urma să le cumpere. La fața locului a fost găsit Băițan, căruia i s-a solicitat să conducă oile la un ocol de animale pentru a separa oile cumpărate de celelalte. Când a auzit această solicitare, Vladimir Băițan a refuzat și a spus că trebuie să fie prezent și proprietarul oilor. De asemenea, Băițan a mai spus că nu pot fi mutate toate oile fără a pierde o parte dintre acestea.

Așadar, discuția s-a aprins. Pe urmă, între cei doi a avut loc o altercație în timpul căreia Băițan l-a lovit pe cumpărător cu un ciomag și i-a lovit și parbrizul, oglinda dreaptă, farul stânga față, proiectorul stânga, protiere, luneta, portbagajul și caroseria mașinii cu care se deplasa cumpărătorul. În timpul altercației agresorul i-ar fi adresat victimei amenințări cu moartea.

În 2019, victima s-a constituit parte civilă în cauză și a solicitat să fie despăgubită material cu suma de 6.000 de lei și moral cu suma de 50.000 de lei.

Adauga comentariu