Un cioban de la o stână din Broșteni a fost înjunghiat de către un coleg de muncă

La data de 8 septembrie 2021, la ora 17.45, polițiștii din Broșteni au fost anunțați prin 112 de către Ioan R., din orașul Broșteni despre faptul că Vasile C. a fost agresat.

Agenții deplasați la fața locului, în zona Căboaia, sat Holda, orașul Broșteni, au aflat de la martorii oculari despre faptul că persoana vătămată a fost transportată cu mașina lui Ioan R. în satul Barnar de pe raza orașului Broșteni pentru a fi preluată de urgență de către un echipaj medical.

Ioan R. a povestit faptul că se afla cu autoturismul prin apropierea unei stâni din zona denumită „Căboi”, moment în care a observat un bărbat care îi facea semn să oprească. Astfel, șoferul a oprit iar persoana necunoscută  i-a relatat faptul că un coleg de-al acestuia ce se află la stână, a căzut și s-a accidentat și are nevoie urgent de transport pentru a ajunge în orașul Broșteni și să fie preluat de un echipaj medical pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Ioan R., văzând că persoana vătămată este în stare gravă, l-a urcat în mașină și a coborât dealul către satul Holda din orașul Broșteni, iar în momentul în care a ajuns la podul din zona „Căboaia”, văzând că are semnal la rețeaua telefonică a apelat 112. Acesta nu a mai așteptat echipajele de intervenție la locul indicat prin telefon la 112 ci s-a deplasat spre Vatra Dornei pentru a se intersecta cu un echipaj medical. În zona Barnar de pe raza orașului Broșteni, un echipaj medical a preluat bărbatul rănit și l-a transportat de urgență la Spitalul din Vatra Dornei.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din zona denumită „Căboi”, unde au găsit trei bărbați care au relatat faptul că aceștia se aflau împreună cu persoana vătămată la stână, iar la un moment dat pe fondul consumului de alcool și în urma unor neînțelegeri a avut loc contraziceri între Vasile C. și Sandu Bilboreanu, moment în care primul a avut intenția de a-l lovi pe al doilea, însă nu a reușit. Sandu B. a reacționat, a luat un cuțit și l-a lovit în zona abdomenului.

De asemenea, la ora 18.51, polițiștii din Broșteni au fost anunțați de către Spitalului Municipal Vatra Dornei despre faptul că victima a fost diagnosticată cu „plagă înjunghiată subcostală stânga”, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean Suceava.

În urma cercetărilor făcute de oamenii legii a reieșit că, la data de 8 septembrie 2021, în jurul orei 17.00, la stâna lui Cristian C. situată în zona denumită Căboaia din satul Holda, oraș Broșteni, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a avut loc un conflict spontan între Sandu Bilboreanu (57 de ani) și Vasile C. (61 de ani), ciobani la stână, ocazie cu care primul l-a înjunghiat o singură dată pe al doilea cu un cuțit, provocându-i o plagă înjunghiată subcostală stânga cu eviscerație.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava, fiind supusă unei intervenții chirurgicale pentru salvarea vieții acesteia.

În baza probelor administrate la dosar, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Sandu Bilboreanu sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de omor și reținerea acestuia pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în Arestul IPJ Suceava.

Astăzi, inculpatul urma să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

Adauga comentariu