Un consilier județean beat a fost implicat într-un eveniment rutier în buricul târgului, după ce a petrecut cu mai mulți prieteni. Politicianul a recunoscut că el a comis grozăvia

Șoferii care se urca la volan după ce au consumat băuturi alcoolice reprezintă una dintre principalele cauze pentru numărul mare de accidente rutiere din județul Suceava. Din păcate, în unele cazuri,  această ilegalitate este comisă chiar de către cei care ar trebui să fie un model pentru societate. Trebuie menționat faptul că astfel de evenimente în care sunt implicate persoane publice nu ajung întotdeauna la urechile cetățenilor.

Vă amintim că în trecut, șeful Corpului de Control al Prefecturii Suceava (Gheorghe Cotin) a fost surprins conducând haotic pe drumurile județului. În momentul în care acesta a fost oprit de polițiști mirosea puternic a alcool, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar a acceptat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, acesta a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat beat la volan. Apelul privind acea decizie încă este în desfășurare.

Alcoolul i-a făcut probleme și șeful de post de la Mușenița (Bogdan Niga). Acesta a consumat băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unei mașini, a lovit două persoane și a fugit de la fața locului. Acesta este încă judecat pentru isprava sa.

Ultima persoană publică care este implicată într-un eveniment rutier produs din cauza consumului de băuturi alcoolice este un consilier județean sucevean, din partea PSD, respectiv Cătălin Ilie Fediuc.

La data de 15 ianuarie 2021, în jurul orei 02.00, în fața Policlinicii Areni, șoferul unui autoturism marca Toyota Auris a intrat cu mașina într-o bordură. În urma evenimentului, autovehiculul a fost avariat. O persoană care a observat evenimentul a sunat la Poliție și a anunțat faptul că din mașina respectivă ar fi coborât trei bărbați și toți păreau a fi sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului a intervenit o patrulă mixtă de poliție, care a constatat faptul că sesizarea privind evenimentul rutier se confirmă. Mașina respectivă prezenta avarii în partea dreaptă, respectiv farul dreapta era zgâriat, bara în partea dreaptă era zgâriată, aripa în partea dreaptă era înfundată și roata din partea dreaptă față era deformată.

În apropierea mașinii se aflau trei tineri, respectiv Cătălin Ilie Fediuc (30 de ani), Ioan Iftimese (27 de ani) și Gabriel Tomescu (24 de ani). Cei trei păreau a fi beți.

În timp ce polițiștii încercau să afle ce s-a întâmplat, Gabriel Tomescu a spus că autoturismul a fost condus de către Cătălin Ilie Fediuc. Cel din urmă le-a confirmat polițiștilor faptul că el ar fi condus mașina.

La scurt timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier. Fediuc a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Înainte de a fi testat Fediuc cu aparatul etilotest, Ioan Iftimese le-a spus polițiștilor că de fapt el a condus mașina implicată în evenimentul rutier. În aceste condiții, a fost testat cu aparatul etilotest și Iftimese, care avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi tineri au fost transportați la spital pentru a li se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Până în acest moment polițiștii nu au stabilit cu exactitate cine s-a aflat la volanul mașinii în momentul evenimentului rutier, dar în urma vizionării imaginilor surprinse cu camerele din dotare și a filmărilor camerelor de supraveghere aparținând Primăriei Suceava vor desluși misterul.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Adauga comentariu