Un contrabandist a fost surprins de polițiștii de frontieră în timp ce plimba cu roaba mai multe colete cu țigări

La data de 21 octombrie 2021, la nivelul Serviciului Poliției de Frontieră Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.40, aceștia au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bilca, o persoană care se deplasa spre interiorul țării şi încerca să transporte cu ajutorul unei roabe improvizate, mai multe colete voluminoase.

Imediat, s-a acționat pentru oprirea persoanei în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza localităţii Bilca.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau cantitatea de 4.546 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.188 de lei.

Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Țigările au fost confiscate, în acest caz fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea indivizilor efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Pe timpul acțiunii, deoarece cărăușuu nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale Ucrainei, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Astfel, au fost descoperite mai multe colete voluminoase care conțineau cantitatea totală de 7.790 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 91.143 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În dimineaţa zilei de astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Brodina au descoperit, în apropierea graniţei, pe direcția localității de frontieră Lupcina, patru colete cu țigări de proveniență Duty-Free, în urma inventarierii rezultând cantitatea de 1.980 de pachete cu țigări, în valoare de 23.166 de lei.

Și în acest caz au fost înștiințate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului şi documentarea întregii activități infracționale.

Adauga comentariu